Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Бухти-понички, пълни с крем

Бухти-понички, пълни с крем

Бухти-понички, пълни с крем
Снимка: Анонимен
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
"Всеки заслужава да се буди с аромата на понички с крем възможно по-често, даваме ви рецептата, за да започнете още от утре"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 7 г суха или 1/2 кубче жива
  • брашно - 500 г
  • за пържене
  • олио - 200 г
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 6 с.л. пълни с връх
  • нишесте - 3 с.л. /аз използвах натурално/
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите замесете меко тесто.

Разточете го върху набрашнен плот с дебелина 1 см и с помощта на чаша изрежете отделните бухти-понички.

Оставете ги да втасат на плота за 15 мин.

Изпържете бухтите в сгорещено олио първо от едната, а после от другата страна. Имайте предвид, че тези бухтички бързо стават готови, надуват се като балончета и не трябва да ги препържвате.

Тези бухти балони може да поднесете просто така, като ги поръсите с малко пудра захар и ги гарнирате с любимото си сладко.

Ако искате, може да ги поднесете под формата на пълнени понички с крем.

За крема размийте брашното, нишестето с малко водичка или мляко, да стане на каша.

Кипнете литър мляко и с непрекъснато разбиване добавете кашата.

Бъркайте и след като млечният крем се сгъсти, снемете от котлона. Ароматизирайте с ванилия.

С този крем напълнете бухтите с помощта на пош с остър накрайник - така стават като понички. Отново може да поръсите с пудра захар.

Вариант е също да ги потопите на 1/2 в разтопен шоколад, което не успях да направя, защото ги изядохме само с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Изглеждат супер апетитни - поздравявам ви :)
28.11.2019 17:32