Начин на приготвяне
От продуктите замесете меко тесто.
Разточете го върху набрашнен плот с дебелина 1 см и с помощта на чаша изрежете отделните бухти-понички.
Оставете ги да втасат на плота за 15 мин.
Изпържете бухтите в сгорещено олио първо от едната, а после от другата страна. Имайте предвид, че тези бухтички бързо стават готови, надуват се като балончета и не трябва да ги препържвате.
Тези бухти балони може да поднесете просто така, като ги поръсите с малко пудра захар и ги гарнирате с любимото си сладко.
Ако искате, може да ги поднесете под формата на пълнени понички с крем.
За крема размийте брашното, нишестето с малко водичка или мляко, да стане на каша.
Кипнете литър мляко и с непрекъснато разбиване добавете кашата.
Бъркайте и след като млечният крем се сгъсти, снемете от котлона. Ароматизирайте с ванилия.
С този крем напълнете бухтите с помощта на пош с остър накрайник - така стават като понички. Отново може да поръсите с пудра захар.
Вариант е също да ги потопите на 1/2 в разтопен шоколад, което не успях да направя, защото ги изядохме само с пудра захар.
Коментари