Пилешки бухти

Пилешки бухти
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9
"Бухти, но не какви да е, а с крехко пилешко месце"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г сварено
  • картофи - 3 бр. сварени
  • яйца - 1 бр .
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - за пържене
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и се отцежда добре. Нарязва се на ситно. Картофите се сваряват и обелват, намачкваме с вилица и смесваме с пилешкото месо.

Добавят се яйцето, брашното, сол на вкус, черен пипер и риган. Разбъркват се на гъста смес. Загрява се олио в тиган. Взема се с лъжица от сместа и с вилица се избутва в олиото.

Не е нужно да са с идеална форма, даже рошави са по-ефектни. Пържим пилешките бухти до златисто от двете страни.

Изваждат се върху салфетка, за да попие излишната мазнина. Сервираме бухтите топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: