Млечно реване с лек крем Рафаело

PlesnevaPlesnevaПомощник Готвач1723512522
14/05/2016
"Перфектен десерт, лесен, вкусен, ароматен и ефирен! Достойна компания за чая или кафе !"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 484
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • За реването
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 г (може да използвате и сладкарска сметана, ако предпочитате)
  • пудра захар - 100 г
  • крем - 1 пакет ванилия на д - р Йоткер
  • прясно мляко - 400 мл
  • желатин - 1 бр.
  • За заливката на реването
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

4 яйца се разбиват с 1 ч.ч. захар докато стане пухкав крем. Добавя се 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер и 2 ванилии. Получава се малко по-гъсто от кексовото тесто. Изсипва се в ринг (18см.) и се пече в загрята на 160 градуса фурна до суха клечка. Получава се блат като целувчения - хрупкав и сладък.

Загряват се 150 мл прясно мляко с 4 с.л. захар и когато се разтопи захарта, се залива с лъжица обилно навсякъде. В същата тенджерка се слага още 400 мл прясно мляко и останалата захар и се приготвя пудингът ванилия на д-р Йоткер.

Разбиват се 400 г заквасена сметана със захар на вкус (която е със стайна температура) и се добавя кремът. Накрая се добавя разтворения на водна баня желатин, за да се застраховате от разтичане, след като махнете ринга.

Отгоре се поръсва обилно с кокосови стърготини и по желание може да сложите бонбони Рафаело за украса. Оставяте да стегне за 2 часа в хладилника. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Teodokra
Teodokra
08.02.2019 14:40
Вместо на доктор Йоткер, нишестето не може ли да е на bioset?
0
0
CarmelaBiscuit
CarmelaBiscuit
21.07.2016 17:14
Страхотно е, направих го и се получи много вкусно съчетание между лек крем и хрупкав сиропиран блат.
0
0
Plesneva
Plesneva
21.07.2016 19:41
Точно поради тази причина е толкова любим в семейството ни.А за летните жеги е просто перфектния десерт! :) Да ви е сладко :)
0
0
Ваня Благоева
Получило се е много хубаво. Много ми допадна рецептата!
1
0
Plesneva
Plesneva
19.05.2016 14:21
Много е лек,задължително я пробвайте.
0
0