Начин на приготвяне
Измивате, нарязвате и задушавате гърдите в маслото. Нарязвате на кубчета морковите и ги добавяте към месото. Почиствате и нарязвате гъбите и добавяте и тях, осолявате на вкус.
Гърдите ще пуснат вода, така че бъркайте, докато получите хубав златист цвят. Когато това се случи, изсипвате бялото вино и нарязвате топеното сирене.
Започнете да бъркате, докато сиренето се стопи и стане еднородна смес. Ако ви се струва много рядка сместа, сложете в подходящ съд брашното с малко вода и изсипете в тигана. Бъркайте, за да се сгъсти добре и поръсвате с мащерка.
В малки купички сложете по няколко капки олио и размажете по стените. Сложете парчета кори за баница, като оставяте краищата да висят извън купата. Трябва да обвиете хубаво цялата купа, защото ще изсипвате сместа вътре и не трябва да изтича.
След като я изсипете, захлупете с висящите краища, така че да запечатате купола и обърнете в намаслена тавичка. Всяка купичка е самостоятелна порция. Наредете ги една до друга, без да ги натискате, за да не слегнат.
Отгоре слагате по една шайба от топеното сирене и настъргвате обилно с кашкавал. Печете в загрята на 160 градуса фурна до приятен, златист цвят на кашкавала.
Приятен апетит!
Коментари