Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Купол с пилешко, вино и мащерка

Купол с пилешко, вино и мащерка

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4543k2
Купол с пилешко, вино и мащерка
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
14/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • моркови - 3 бр. средни
  • печурки - 10 бр.
  • топено сирене - 1 бомбичка
  • мащерка
  • сол - щипка
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • кори за баница
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате, нарязвате и задушавате гърдите в маслото. Нарязвате на кубчета морковите и ги добавяте към месото. Почиствате и нарязвате гъбите и добавяте и тях, осолявате на вкус.

Гърдите ще пуснат вода, така че бъркайте, докато получите хубав златист цвят. Когато това се случи, изсипвате бялото вино и нарязвате топеното сирене.

Започнете да бъркате, докато сиренето се стопи и стане еднородна смес. Ако ви се струва много рядка сместа, сложете в подходящ съд брашното с малко вода и изсипете в тигана. Бъркайте, за да се сгъсти добре и поръсвате с мащерка.

В малки купички сложете по няколко капки олио и размажете по стените. Сложете парчета кори за баница, като оставяте краищата да висят извън купата. Трябва да обвиете хубаво цялата купа, защото ще изсипвате сместа вътре и не трябва да изтича.

След като я изсипете, захлупете с висящите краища, така че да запечатате купола и обърнете в намаслена тавичка. Всяка купичка е самостоятелна порция. Наредете ги една до друга, без да ги натискате, за да не слегнат.

Отгоре слагате по една шайба от топеното сирене и настъргвате обилно с кашкавал. Печете в загрята на 160 градуса фурна до приятен, златист цвят на кашкавала.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страхотна рецепта! Получило се е страшно вкусно.
15.05.2016 12:48
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Много хубаво е ставало!
14.05.2016 16:57
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Страхотна рецепта само докато чета продуктите и огладнях :))
14.05.2016 16:23
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Пилешко, гъби и топено сирене - перфектно!
14.05.2016 14:57
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много вкусно! Браво!
14.05.2016 12:42
1
Покажи всички подкоментари