Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с бяло вино, мащерка и къри

Свински котлети с бяло вино, мащерка и къри

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Свински котлети с бяло вино, мащерка и къри
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Тези свински котлети определено плачат за чаша вино"

Необходими Продукти

  • свински котлети - около 6 бр. средна големина
  • чесън - 3 скилиди, стар
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • мащерка - 1 ч.л.
  • градинско къри - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 30 г + 1 бучка
  • зехтин - 1 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л., натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса.

Маслото се разтопява и се смесва с фино нарязани филийки чесън. Добавя се зехтин, черен пипер, мащерката и къри. В сместа се потапят котлетите, разбъркват се с ръка. Поставят се на горещ тиган с дебело дъно, за да се запечатат от всички страни - за около 3 до 4 минути на страна.

Посоляват се, изваждат се и се поставят в тавичка за печене. В същия тиган се добавя още една бучка масло, да се сгорещи, и се налива виното - нека да изсъска, оставя се да заври и след това се поливат котлетите.

Покриват се с алуминиево фолио и се вкарват във фурната за около 20 до 30 мин, или докато вилица свободно влиза в месото.

Преди да се извадят от фурната, се отстранява фолиото и се запичат за още 5 до 10 мин.

Готовите котлети се изваждат и поставят в съд с капак, примерно йена. Останалата мазнина от тавичката се връща в тигана.

Нишестето се размива в 50 мл студена вода и се добавя към соса и при непрекъснато разбъркване се готви, докато се сгъсти. Ако е необходимо, се добавя още малко сол и прясно смлян черен пипер.

Сервират се с гъби соте, глазирани моркови и магическите картофи на фурна, за които съм пуснала отделна рецепта.

Свинските котлети с бяло вино, мащерка и къри са много вкусни

Източник: кулинарен блог Кокона

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: