Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса.
Маслото се разтопява и се смесва с фино нарязани филийки чесън. Добавя се зехтин, черен пипер, мащерката и къри. В сместа се потапят котлетите, разбъркват се с ръка. Поставят се на горещ тиган с дебело дъно, за да се запечатат от всички страни - за около 3 до 4 минути на страна.
Посоляват се, изваждат се и се поставят в тавичка за печене. В същия тиган се добавя още една бучка масло, да се сгорещи, и се налива виното - нека да изсъска, оставя се да заври и след това се поливат котлетите.
Покриват се с алуминиево фолио и се вкарват във фурната за около 20 до 30 мин, или докато вилица свободно влиза в месото.
Преди да се извадят от фурната, се отстранява фолиото и се запичат за още 5 до 10 мин.
Готовите котлети се изваждат и поставят в съд с капак, примерно йена. Останалата мазнина от тавичката се връща в тигана.
Нишестето се размива в 50 мл студена вода и се добавя към соса и при непрекъснато разбъркване се готви, докато се сгъсти. Ако е необходимо, се добавя още малко сол и прясно смлян черен пипер.
Сервират се с гъби соте, глазирани моркови и магическите картофи на фурна, за които съм пуснала отделна рецепта.
Свинските котлети с бяло вино, мащерка и къри са много вкусни
Източник: кулинарен блог Кокона