Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Пържена бозалъшка гъба

Пържена бозалъшка гъба

Пържена бозалъшка гъба
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-4
"Няма как да устоим на това предложение ! Хайде всички по гората да берем гъби, ама умната !"

Необходими Продукти

  • гъби - 800 г бозалъшки
  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме гъбите (в тази рецепта гъбата е само една).

Нарязваме я на едри парчета и слагаме да се пържи с малко вода и масло.

Малко по-късно добавяме и нарязания на дребно лук. Позапържват се и се добавят джодженът и солта.

Постоянно бъркаме и когато остане на мазнина поръсваме с малко червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много обичам гъби! Страхотна рецепта!
17.05.2016 14:40
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Забравих да ви пиша. Мъжът ми каза че е разновидност на печурката, расте в големи размери, като я е скъсал била затворена и докато си дойде се разтворила. Расте със всяка минута.:)Но е много вкусна.
17.05.2016 10:41
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не съм сигурна ще питам мъжът ми довечера.
15.05.2016 16:56
Албена Асенова
Албена Асенова
Да разбирам ли,че бозалъшка гъба е всъщност е гигантска печурка?
15.05.2016 12:50
Ваня Благоева
Ваня Благоева
И аз с печурки правя.
15.05.2016 12:44
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Тъй като няма как да си намеря такава гъба,ще трябва да се примиря с печурки от пазара.
15.05.2016 11:33
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Добавя се съвсем малко, дори ние повече използваме белия млян пипер защото е по ароматен и не дразни на стомаха.
15.05.2016 11:29
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На края когато се дръпнат от котлона.
15.05.2016 11:28
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Кога се добавя черния пипер.
15.05.2016 11:22
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да ти кажа честно мъжът ми като я донесе погледнах скептично и дори казах няма да я кусам. Но той каза ще съжаляваш не си яла такава вкусотия. Наистина на вкус е по различна от печурките. След 2 дни донесе още една голяма която бланширахме.
15.05.2016 11:04
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Хубавото на гигантските печурки е това,че няма как да ги объркаш,защото те са уникални и нямат отровен двойник.Добре е да се каже и че рецептата става и с обикновените печурки,ако някой не може да си намери от бозалък гъбата
15.05.2016 10:27