Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера.
Разбийте белтъците на сняг. Добавете половината от захарта при непрекъснато бъркане.
Отделно разбийте на крем останалото количество захар и мекото масло. Добавете 2- 3с.л. от сухите съставки, разбъркайте. След това 2-3 с.л. от белтъчната смес, отново разбъркайте. Редувайте така двете смеси до пълното им смесване. Разбърквайте внимателно с помощта на дървена или силиконва бъркалка.
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене. Разпределете сместа и печете 30 мин. или до готовност. Оставете да се охлади.
За да приготвите крема, смесете кондензираното мляко с 500 мл топла вода. Разбийте жълтъците с царевичното брашно. Прибавете при млякото и варете на слаб огън /или на водна баня/ до сгъстяване. Прибавете кокоса и ароматизирайте с ванилията. Оставете да се охлади за 2-3 мин.
За сиропа смесете всички продукти.
Готовата платка разделете на два блата. Полейте единия с половината сироп. Разпределете половината количество крем. Отгоре поставете втория блат. Полейте го с останалия сироп и разпределете с останалото количество крем. Нарежете на правоъгълни пасти.
Ако обичате сиропирани сладкиши, то това е вашия десерт.
Опитайте!
Коментари
Сия благодаря за бързата намесата. Аз докато намеря време да се включа можеше да има неприятна полемика :).
А за пастичките какво да кажа, разкошество. Сочни, нежни истинска наслада за небцето.