Рибена чорба

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
278
1k
372
929
1
16/05/2016
"Нищо не сгрява душата в студените зимни вечери така, както ароматна и богата рибена чорба!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 143
  • Преглеждания за месеца374
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагам почистената и измита скумрия (без главата), даф. листа и черен пипер на зърна, сол и доста вода - около 4 л. (желателно е да не се долива вода повече по време на готвенето). Варя за 15 мин.

Изваждам рибата и прецеждам бульона. Връщам на котлона и добавям картофите.

През това време нарязван на ситно лука, морковите - на дребни кубчета, картофите - на малко по-големи кубчета, целината - на кубчета с големината на картофените кубчета. В съд загрявам олио, запържвам лука, добавям морковите, запържвам за кратко и дърпам от котлона. Добавям целината, разбърквам и всичко това изсипвам в тенджерата при картофите.

Обезкостявам изстиналата риба. Накъсвам на по-едри парчета, добавям към супата. След като се сварят картофите и морковите омекнат, добавям фидето и изключвам котлона. Затварям плътно с капак. Сол на вкус.

През цялото готвене котлонът е на най-ниска степен.

Преди сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз. Подправя се с лимонов сок или оцет.

Да ви е сладко!

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Rossen Kostov
Rossen Kostov
18.03.2020 22:16
Може би е много добра но рибена чорба без девисил е като боб без джоджан .
0
0
Людмил
Людмил
25.10.2019 02:09
Тази рецепта ми решава проблема
Благодаря
1
0
Потребител#180257
Аз добавям готовата и изчистена риба на самия край иначе се разкашва и неможеш да я намериш а така остават по едри парчета правя застройка със жалтък и малко брашно за плътност а от жълтъка става жълта и приятна на вкус
10
0