Начин на приготвяне
Пресяваме добре брашното. Правим в него кладенче. Стопляме леко водата и в нея размиваме маята. Слагаме и солта, захарта, олиото. Замесваме тесто.
Слагаме го в голяма купа, която сме намазнили с олио леко, тестото също е леко намазнено. Покриваме купата със свежо фолио. Слагаме в хладилника. На сутринта тестото е утроило обема си.
От тестото правим питки със сирене, използваме за тесто за пица. Откъсвам си равни части, например 8. Всяка на набрашнен плот разточвам на кръг, в 1/2 от него слагам сиренце, завивам и става полукръг.
Вече завития полукръг не го натискам с пръсти в края, защото става твърда коричка, ами го притискам и изрязвам с ръбчето на чиния. Пържа в горещо олио. Ако е за пица тестото го разстилам с намазнени ръце в тавичка и редя плънка. Пека на 180 градуса
Коментари