Гофрети ден и нощ

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Гофрети ден и нощ
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"И през деня, и през нощта може да си похапваме вкусни гофрети"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 4 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр
  • мляко - 1 ½ ч.ч. топло
  • масло - 1/3 ч.ч. разтопено
  • ванилов екстракт - 1 с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • кафяв шоколад - 100 г
  • малини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в голяма купа се смесва заедно със солта, бакпулвера и захарта.

Пуснете гофретника да загрее до желаната температура.

В отделна купа разбийте яйцата, добавете млякото, маслото и ванилията.

Изсипете яйчената смес при брашното. Разбъркайте много добре с миксер, докато се получи гладка хомогенна смес.

С помощта на черпак отмервайте малко смес, която да изсипете в гофретника.

Печете докато гофретите добият златист загар.

Още топли намажете половината гофрети с бял и другата половина с кафяв шоколад. Декорирайте с малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: