Начин на приготвяне
В купа разбиваме захарта с олиото. Прибавяме 2 яйца и един жълтък. Разбъркваме до еднородна смес.
Прибавяме 1 ч.ч брашно и млякото, в което е разтворена содата. Прибавя се и останалото брашно и замесваме немного твърдо тесто за точене. Разделяме на две части. В едната прибавяме какаото и замесваме добре.
В другата част се слагаме 2 с.л. брашно, за да се получат еднакви по твърдост теста (бяло и какаово). Всяка част разточваме на лист с дебелина около 0.5 см.
Изрязваме кръгчета с помощта на чаша или форма. Подреждаме в намаслена тавичка и печем на 180 градуса за 6-8 минути.
Изпечени ги слепваме две по две с мармалад– едно тъмно, едно светло кръгче. Потапяме в останалия белтък, разбит на сняг.
Овалваме в орехи и консумираме след един-два дена, през които сладките са престояли затворени в подходящ съд.
Коментари