Родопски пататник с джоджен

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
467
308
207
1
18/05/2016
"Кой да предположи, че щипка джоджен така ще промени вкуса на любимия на всички Родопски пататник "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 158
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 големи
  • лук - 1 глава (или няколко стръка пресен)
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 1 равна ч.л.
  • джоджен - 1 равна ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и настържете картофите на едро ренде. След това хубаво ги измийте под студена вода.

Прехвърлете ги в друг съд, добавете към тях малка глава лук (ситно нарязан), сол, черен пипер, чубрица, джоджен. Накрая добавете едно яйце, разбъркайте всичко много добре.

Загрейте малко олио в тиган с незалепващо покритие и с помощта на лъжица разстелете част от картофена смес, като трябва да притискате. Обърнете пататника и от другата страна.

Хубаво е при обръщането да вземете голяма плоска чиния и да го приплъзнете, след което с помощта на друга чиния и чрез завъртане да го обърнете. Така пататникът няма да се разпадне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар