Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли на фурна с картофи и топено сирене

Пържоли на фурна с картофи и топено сирене

Пържоли на фурна с картофи и топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Един ден, когато изядем всички пържоли и топено сирене, може и да минем на диета"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 800 г свинска плешка или врат
  • картофи - 4 - 5 бр. средно големи
  • лук - 1 малка глава
  • топено сирене
  • соев сос
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското режем на пържоли, които леко осоляваме и начукваме. Напръскваме ги с малко соев сос, червен пипер и чубрица.

Обелваме и нарязваме картофите на дълги ивици и ги слагаме в тава със малко олио и нарязания на полумесеци лук.

Овкусените пържоли редим върху картофите, сипваме малко вода и поръсваме със черен пипер.

Пекат се до зачервяване, след което се вадят и върху тях слагаме по малко топено сирене, връщаме в печката за съвсем малко, дори може да се изключи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: