Начин на приготвяне
Тестото се изважда от хладилника и се слага върху набрашнена повърхност, като дългата му страна трябва да бъде към вас. Разточете тестото във формата на правоъгълник с дебелина около 5 мм. С помощта на остър нож нарежете триъгълници със страни от 15 см и основа – 5 см.
Всеки триъгълник се слага върху набрашнена повърхност, а върхът трябва да бъде към вас. Разтеглете леко и сложете в средата на горната част на триъгълника течен шоколад.
Навийте всеки триъгълник, започвайки от основата към върха. Наредете кроасанчетата в тава с пергаментова хартия, покрийте с найлоново фолио.
Оставете докато кроасаните се напълнят с въздух и удвоят размера си. Фурната се загрява на 190 градуса. Разбийте 1 яйце и 2 жълтъка с млякото. Намажете кроасаните с четка и ги печете около 10-тина минути.