Начин на приготвяне
Оставете тестото, ако е замразено, да се размрази на стайна температура. Разопаковайте ролцата от раци.
Ако сега ги вадите от фризера, ги натопете заедно с опаковката в купа с топла вода за по-лесно размразяване. След като се размразят ги поръсете с копър, малко сол, черен пипер и кимион.
Почистете копривата и спанака от дръжките, измийте под течаща студена вода и нарежете на много ситно.
В тиган загрейте олиото и маслото и запържете нарязания пресен лук, добавете копривата и спанака и сложете похлупак, за да се задушат при периодично разбъркване.
Накрая добавете пресованата скилидка чесън, сол, кимион и черен пипер на вкус. Отстранете от котлона и оставете плънката да се охлади.
Бутер тестото разтворете и ако е твърде дебело - разточете леко върху плота. С нож нарежете тестото на триъгълници и в основата на всяко поставете рачешко рулце и една супена лъжица от изстиналата зелена плънка. Навийте и оформете кроасана.
Прехвърлете върху хартия за печене в тавата, намажете с разбития жълтък и поръсете със слънчогледовите семки и лененото семе.
Печете кроасаните в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор на средна решетка до зачервяване (8 - 10 минути). Изключително вкусни както топли, така и студени.
Мини кроасаните с рачешко ролце и спанак са готови.
Коментари