Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Маслинова паста с чесън

Маслинова паста с чесън

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Маслинова паста с чесън
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • маслини - 300 г (черни с костилките, може и без)
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 листа пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се сипват по няколко върху дъска за рязане и се притискат леко с нож или с долната част на чашка (костилките излизат по-лесно), след това махаме костилките

и слагаме почистените маслини в купата на блендер или пасатор. Така почистваме и останалите маслини.

След като сме почистили маслините нарязваме на ситно чесъна и го прибавяме към тях, сипваме и зехтина и включваме блендера/миксера, смиламе до хомогенна смес, по-фино или по-едро - зависи от предпочитанията ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: