Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Гръцка редена мусака с патладжан

Гръцка редена мусака с патладжан

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Гръцка редена мусака с патладжан
Снимка: Добринка Петкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Страхотна, апетитна и красива е тази Гръцка редена мусака с патладжан, неустоима и ароматна!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • домати - 3 - 4 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 1 стрък пресен
  • копър
  • магданоз
  • кайма - 500 г
  • за заливката
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 250 мл за готвене
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сваряват обелените картофи (да не са разварени).

Охлаждате и нарязвате на колелца. Доматите и патладжанът се нарязват на кръгчета.

Патладжанът се запича за кратко на грил тиган. В тиган се задушават лукът и чесънът. Добавя се каймата и след 3-4 минути свалете от котлона.

Поръсва се с нарязаните магданоз и копър.

В намаслена тавичка започнете да подреждате мусаката по следния начин: домати (колелцата разрязани на две), картофи, кайма, патладжан и т.н, докато свършат продуктите.

Поръсвате отгоре с малко сол. В купа разбивате яйцата, наливате сметаната и млякото. Разбърквате добре и заливате мусаката.

Печете гръцката мусака на 250 градуса за 30-35 минути.

Гръцката редена мусака с патладжан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

nikolaeva
nikolaeva
мусаката е любима на моите мъже в къщи,само че аз я правя ред картофи,кайма,патладжан ,кайма и накрая филийки домати.Като се запече я заливам със сос бешамел и винаги се получава.
19.05.2016 10:25
6
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава рецепта и много красиво подредена
19.05.2016 09:11
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглежда страхотно,никога не съм правила такава мусака,но щом има прясно мляко щее много вкусна.
18.05.2016 19:58
1
К К
К К
Тяхната кухня наподобява нашата, защото слагат като нашите подправки!
18.05.2016 17:39
Ваня Благоева
Ваня Благоева
изглежда много апетитно
18.05.2016 15:45