Мусака с леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Мусака с леща
Снимка: Рая Андонова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ти да видиш веганите каква вкусна мусака тайно хапват, че и рецептата едвам дадоха"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • леща - 2 ч.ч.
  • гъби - 500 г мариновани (нарязани)
  • олио
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • за заливката
  • соево мляко - 400 мл
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Лещата се измива. Слагат се в тенджера, налива се вода и се оставят да врат.

Когато са почти сварени, гъбите се отцеждат и се нареждат в намазнена тава да покрият дъното. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

След като и картофите, и лещата са сварени, се отцежда водата, слагат се сол, чубрица и черен пипер и се разбърква. Сместа се изсипва върху гъбите и се връща обратно във фурната.

През това време се прави заливката. В съд на котлона се загрява олио и се разбърква брашното докато се разтвори напълно. Постепенно се прибавя млякото, при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

След това мусаката се изважда от фурната и се изсипва заливката отгоре ѝ. Връща се във фурната и се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Милен
Милен
"След като и картофите, и лещата са сварени, се отцежда водата, слагат се сол, чубрица и черен пипер и се разбърква. Сместа се изсипва върху гъбите и се връща обратно във фурната." - за колко време?

След като гъбите се изпекат в "предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути" след това всичко останало ли се пече на 180 градуса?
12.10.2019 13:36
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Да си призная досега не съм приготвяла мусака с леща,с грах да.Интересна комбинация
18.05.2016 20:26
1
Покажи всички подкоментари