Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с парченца наденичка и пресни картофи

Яхния с парченца наденичка и пресни картофи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Яхния с парченца наденичка и пресни картофи
Снимка: Veselina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • домати - 1/3 бурканче белени със сос
  • чубрица - 2 щипки
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • наденица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, остъргват с ножче, защото са пресни, и ги нарязваме на полумесеци. Нарязваме лука, моркова на дребно.

В сгорещеното олио запържваме моркова и лука. Като зеленчуците омекнат леко, слагаме картофите и леко позапържваме за 3 мин. След това в съда доливаме гореща вода.

Слагаме сол, червен пипер. Оставяме на тих огън.

Добавяме чубрица и белените домати. Междувременно отделно сме нарязали на шайби наденичка и леко изпържили, слагаме и нея вътре в тенджерката. Пак ври.

Вече готовата яхния хапваме с топъл хляб.

Вкусно и икономично.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: