Пухкави мекици

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пухкави мекици1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Мекиците на Дебелата Берта са тотален хит. Приготви си ги с най-хубавата рецепта за мекици"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. топла
  • ракия - 1 капачка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша.

За да не поемат в последствие при пържене мекичките много мазнина, може да сложите 1 капачка ракия в тестото за мекици.

Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.

Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво.

Поръсете тестото с бакпулвера и омесете отново добре. Оставете да се надигне пак.

Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички.

Изпържете любимите мекици от двете страни.

Изваждайте готовите върху кухненска хартия.

Поднесете със солена или сладка гарнитура вече изпържените пухкави мекици.

Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за мекички с кисело мляко, мекици със сода или тези вкусни мекици със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
551
468
321
217
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Виолета
Виолета
За пухкави гъзици! :)
11.03.2014 16:58
22
4
мими
мими
за това си дебела,че ядеш тези неща!!!!!!!!
04.12.2013 08:56
9
48
3
Покажи всички подкоментари
Камито
Камито
да и аз ги пробвах, но поемат много мазнина и това неми хареса..... да наистина стават пухкави, но прекалено мазни
02.12.2013 14:49
5
2
Мима
Мима
Поемат много мазнина,пухкави стават ,да,но.....не са моите мекици това
01.12.2013 17:16
6
4
Боби
Боби
много мазни стават,лично аз няма да повторя
01.12.2013 17:12
5
2
дедо Радо
дедо Радо
тури им и 2 с. лъжици кисело мляко в тестото при замесването и после пиши!
23.11.2013 21:35
15
1
Еда
Еда
Непременно ще ги опитам,трябва да се усети,защото е апетитно
03.11.2013 12:59
2
2
Antoniq V.Asenova
Antoniq V.Asenova
Разкошни мекици!!!!!
03.11.2013 12:15
2
Йоана
Йоана
Разкошни мекици! Благодаря за рецептата!
28.10.2013 09:48
2
kres67@abv.bg
kres67@abv.bg
това е рецептата на "Улични мекици' , правя ги отдавна и винаги стават с една идея повече брашно и потапяне в вода преди да се пуснат в мазнината .
17.10.2013 16:07
2
1
Пепа
Пепа
И аз ги правя,много са вкусни.
17.10.2013 11:50
1
Живка
Живка
Струва ми се,че тази рецепта може да се използва за постни мекици
13.09.2013 22:17
2
дея
дея
Невероятно хубави са , аз нямах суха мая , но ги приготвих с другата , която е на кубчета , само , че я размих в топлата вода . На сутринта станаха невероятно хубави , а да позволих си да сложа и малко повечко брашно.
29.01.2013 14:31
2
Ивелина
Ивелина
рецептата е номер 1 благодаря ти
31.12.2012 20:38
Йоанна
Йоанна
Навсякъде в Австрия има суха мая на Д.Йоткер :)
16.12.2012 14:34
Силвия
Силвия
Мекиците са страхотни , обаче аз не и ги слагам в хладилника оставям си ги така да втасат на стайна температура и веднага след това ги пържа и със сирене стават невероятни.Благодаря много.
25.11.2012 11:34
1
Маги
Маги
Рецаптата е лесна но мекиците не се получават. Стават Мазни и текляви, дори и да оставите тестото за цяля вечер в хладилника.
30.10.2012 09:26
2
5
1
Покажи всички подкоментари
дана
дана
Рецептата е същата, която предлага Таня Ангелова в профила си “ Рецепти,прелитащи през океана “ . Уличните мекици стават разкошни.
29.09.2012 23:52
2
1
дана
дана
1с.л. суха мая е равна на 9 грама. Съотношението суха към прясна мая е 1 към 3. Това означава, че за тази рецепта са необходими 27 г. прясна мая. Желая ви от все сърце, да сер направите мекици в Австрия.
29.09.2012 23:03
1
Косьо
Косьо
абе хора,в Австрия съм и немога да намеря суха мая,имам от кубчетата,със нея става ли? и ако става колко да се сложи. Мерси :)
29.09.2012 19:21
1