Начин на приготвяне
Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша.
За да не поемат в последствие при пържене мекичките много мазнина, може да сложите 1 капачка ракия в тестото за мекици.
Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.
Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво.
Поръсете тестото с бакпулвера и омесете отново добре. Оставете да се надигне пак.
Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички.
Изпържете любимите мекици от двете страни.
Изваждайте готовите върху кухненска хартия.
Поднесете със солена или сладка гарнитура вече изпържените пухкави мекици.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за мекички с кисело мляко, мекици със сода или тези вкусни мекици със сирене.
Коментари