Начин на приготвяне
Почистваме тиквата от кора и семки, нарязваме на парчета. Настъргваме на ренде. Аз стържа тиквата на едро.
Смесват се захарта, канелата, галета, орехите в отделна купа. Орехите ги режа на много малки парченца.
От пакета с готовите кори вадим два листа и ги слагаме един върху друг. Аз ползвам кори Фамилия. Върху тях капваме олио и редим тиква, настъргана равномерно, и сипваме 3 с.л. от другата смес. След това навиваме на руло.
Друг начин, по който ги навивам, е всяко парче по отделно, като подмушвам кората. Режа двете кори една върху друга на ленти, слагам олио и смесите, подвивам навътре и навивам.
Намасляваме си тавата от фурната, в която ще печем и редим рулата. Нарязва се на парчета рулата. Отгоре се полива с малко олио. Печем на 180 градуса в загрята фурна.
Вече готови поръсваме обилно с пудра захар с цедка.