Лимонови толумбички

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
21/05/2016
"Светът ни стана по-вкусен и хубав с тези лимонови толумички, опитайте и вие!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 268
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • лимовова есенция - 1 ампулка
  • олио - за пържене
  • за сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 течна
  • лимонова захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлон смесваме олиото, водата и щипка сол.

Когато започне да завира, изсипваме брашното и бъркаме, докато се получи гладко тесто.

Дърпаме на страна и чакаме да изстине, след което добавяме яйцата, като ги чупим едно по едно.

От получената средно гъста каша шприцоваме в загрятото олио.

Като се изпържат до златисто, ги вадим и когато се охладят, ги сиропираме с лимоновия сироп, който сме кипнали преди това.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
петровa
петровa
16.12.2016 19:10
Аз ги потапям веднага след пърженето за малко в охладения сироп.
0
0
Ваня Георгиева
Някой хора ги потапят в горещия сироп, но аз чакам толумбичките да изстинат и сиропа да не е много горещ но не и изстинал нацяло.
0
1
Наталия Петрова
Никога не съм правила толумбички,а много ги обичам. Само не разбрах сиропа докато е ощи топъл ли ги заливаме или и той трябва да изстине.
1
0