Картофени кюфтенца с колбас и сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
22/05/2016
"Сложете колбас и сиренце в кюфтенца от картофи и няма да повярвате каква вкусотия става Гарантирано!"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 622
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и сваряват напълно, след което се прецежда водата от тенджерата, а картофите се оставят да изстинат. Лукът и магданозът се нарязват на ситно, а саламът се рендосва.

След като картофите са поизстинали, ги намачкваме с вилица или с чисти ръце и прибавяме към тях останалите продукти, като сиренето го натрошаваме, разбъркваме да се смесят съставките.

Загряваме олиото и с влажни ръце вземаме от сместа, оформяме кюфтетата и внимателно пускаме да се пържат, след като се изпържат от едната страна, ги обръщаме да се изпържат и от другата.

Може да наредим кюфтетата върху хартия за печене и да ги изпечен без мазнина във загрята фурна до готовност, вместо да ги пържим.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар