Прясно домашно козе сирене

Прясно домашно козе сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"По-вкусно и по-полезно дори и от най-скъпото сирене в магазина е домашното козе сирете, които сте си приготвили сами по нашата рецепта"

Необходими Продукти

  • козе мляко - 6 л
  • мая за сирене - 1/2 капачка
  • домати
  • маслини
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козето мляко се затопля до телесна температура, да трае пръста в него, ако е по-топло, се изчаква да се охлади.

Сипваме 1/2 капачка мая за сирене на Павликени и разбъркваме.

Така постоява, докато се втвърди (хване) около час. Реже се на няколко места и се изсипва в тензух.

Изцежда се, след което се притиска с нещо тежко или плочка с камък.

Когато се изцеди суроватката, се вади и нарязва на парчета.

Посипва се с едра сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: