Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи с кашкавал, копър и чесън

Пресни картофи с кашкавал, копър и чесън

Пресни картофи с кашкавал, копър и чесън
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тези пресни картофки с кашкавал като една или две каси бира ви звучат?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни средно големи
  • масло - 40 г
  • копър - 5 стръка
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пресните картофки, заливаме със студена вода и варим на котлона за 20 минути до полуготовност.

В тиган се загрява маслото да се разтопи, добавяме ситно нарязани скилидки чесън и нарязан копър.

Разбърква се за минута и се сваля от огъня. Сварените картофки се отцеждат и срязват на две. Нареждат се в тава, поръсваме със сол и черен пипер.

С лъжица се поливат отгоре с чесновата смес. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се разпределя върху всички картофки.

Печем в загрята фурна 180 градуса 20 минути, докато кашкавала добие златист цвят.

Сервираме печените картофи с домати или краставички.

Уникално вкусно и лесно за приготвяне!

Пресните картофи с кашкавал, копър и чесън са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И този вариант е много вкусен. Аз днес направих от надупените :) с много масло стават разкошни.
22.05.2016 17:04
2