Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Картофи соте»Задушени пресни картофки с чесън и копър

Задушени пресни картофки с чесън и копър

Задушени пресни картофки с чесън и копър
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Представяме ви тези невероятно картофки, които стават за половин час и са невероятно вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г пресни
  • чесън - 2 стръка пресен
  • копър - 3 - 4 стръка пресен
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре пресните картофи и не ги белете от кожичката. Нарежете ги на две.

Изпържете ги във фритюрник до златисто, но не прекалявайте.

Нарежете чесъна и копъра на ситно.

Сипете картофите в купа с капак веднага след пържене. Добавете чесъна и копъра към тях.

Подправете на вкус със сол и оцет. Захлупете и раздрусайте добре купата, за да се овкусят.

Оставете картофите соте да се задушават поне 30 минути преди консумация.

Задушените пресни картофки с чесън и копър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
40 минути не са ли много,аз за това време приготвям месо?
16.03.2017 08:03
1
Покажи всички подкоментари
Татьяна Балова
Татьяна Балова
Вместо да се пържат, картофките може да се задушат в тенджерата под налягане. Прави се така: на дъното й се слага супена лъжица масло и супена лъжица олио, солта, чесънът, супена лъжица вода (ако картофките са много пресни, те съдържат доста вода, така че може и да не сипваме допълнително). Захлупваме, включваме, щом тенджерата зафучи, превключваме на тих огън и задушаваме около 40 минути. Изключваме и оставяме върху котлона (така те после няма да са залепнали за дъното). След десетина-петнайсет минути изваждаме, наръсваме с копъра и - готово.
16.03.2017 07:57
Албена Асенова
Албена Асенова
Дребни картофки ,които не се налага да режем на половинки,а оставяме цели стават неустоимо вкусни.
12.06.2016 22:14
3
Добринка Петкова
Добринка Петкова
В къщи много ги обичаме тези картофки,стават много вкусни.
12.05.2016 07:50
2
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Много ги обичам така и направо им слагам и сиренце при раздрусването
12.05.2016 06:59
2
Ivo
Ivo
С розмарин става още по добре !!
12.05.2016 00:30
2
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Обожавам ги...страхотна рецепта...
13.03.2016 20:42
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Казваме им и подлучени картофки :) Киселки както печените чушки :) Аз понеже си обичам киселичко и са ми любими,но не и да се прекали разбира се :)
20.01.2016 16:27
1
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Това с оцета не съм пробвала,но ще опитам задължително.Много са ми по вкуса картофи с копър.
20.01.2016 15:37