Начин на приготвяне
Сметаната се разбива, докато стане на пяна. 1/3 от сметаната се отделя в друг съд. Прибавят се кивито, нарязано на малки кубчета, ягодите, също нарязани на ситно, и течният шоколад. Сместа се разбърква хубаво.
Захарта се прибавя към водата и се оставя да заври, докато се посгъсти сместа. Сиропът се оставя малко да поизстине.
Върху голяма чиния или табла се поставя единия блат и се залива с изстиналия сироп. Върху него се добавя част от сметаната и се заглажда хубаво. Отгоре се слага вторият блат, залива се със сиропа и върху него се слага кремът.
Върху крема се слага третият блат. Залива се със захарния сироп и се слага останалата част от сметаната. Заглажда се хубаво тортата отгоре и от страни.
Орехите се смилат и тортата се поръсва отстрани с тях. Отгоре се нареждат целувките и тортата се поръсва с шоколадовите пръчици и перли.
Коментари