Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хрупкави чеснови хлебчета

Хрупкави чеснови хлебчета

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Хрупкави чеснови хлебчета
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Чеснови хлебчета, които са толкова ароматни, че не можем да им се наситим"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • копър - 1 стрък
  • магданоз - 2 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и в него се разтваря маята, прибавят се и яйцето, солта, захарта, олиото и брашно, омесваме меко тесто и се оставя да втаса за около половин час.

След като тестото втаса, го разточваме на кора и с помощта на чашка изрязваме малки кръгчета, нареждаме ги върху хартия за печене в голяма тава, изрезките отново омесваме, разточваме и изрязваме.

След като сме готови с тестото, в купата на миксер или блендер слагаме почистените скилидки чесън, магданоза, копъра, олио 3 с.л., солта и хубаво пасираме.

С получената смес и с помощта на четка мажем хубаво хлебчетата и ги оставяме да втасат за около 20 мин. След като са втасали, ги печем в загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 мин. или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: