Начин на приготвяне
Млякото се затопля и в него се разтваря маята, прибавят се и яйцето, солта, захарта, олиото и брашно, омесваме меко тесто и се оставя да втаса за около половин час.
След като тестото втаса, го разточваме на кора и с помощта на чашка изрязваме малки кръгчета, нареждаме ги върху хартия за печене в голяма тава, изрезките отново омесваме, разточваме и изрязваме.
След като сме готови с тестото, в купата на миксер или блендер слагаме почистените скилидки чесън, магданоза, копъра, олио 3 с.л., солта и хубаво пасираме.
С получената смес и с помощта на четка мажем хубаво хлебчетата и ги оставяме да втасат за около 20 мин. След като са втасали, ги печем в загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 мин. или до готовност.