Печен омлет с тиквички

23/05/2016
"Сочен и апетитен, приготвен на фурна без излишна мазнина - перфектния аламинут "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 246
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се обелва и нарязва на дребни кубчета, нарязват се и перата лук.

В тиган се загрява олиото и запържваме тиквички и лук, поръсени с малко сол, докато омекнат.

В това време сме разбили яйцата, овкусени с подправките - сол, черен пипер и нарязан магданоз. Добавя се натрошеното сирене, брашното и щипка сода за хляб.

Разбърква се добре сместа и сипваме върху тиквичките. Котлонът се намаля на ниска степен да не загори. От време на време тиганът се раздрусва, омлетът да се отлепи. След 3-4 минути стяга отдолу.

Прехвърля се в намазана с олио тава и печем във фурната за 5 минути само отгоре. Изважда се и нарязвам на 4 части.

Поднасяме със салата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар