Начин на приготвяне
В тенджера нарязваме на ситно лука (почистен), настъргваме моркова, наливаме литър и половина вода и слагаме на котлона да заври.
Докато чакаме водата да заври, си оформяме топчетата. След като заври вода, я посоляваме на вкус, вземаме спагетите и ги натрошаваме вътре на колкто е възможно най-ситно, след това прибавяме и топчетата и внимателно разбъркваме.
След като спагетите се сварят, прибавяме нарязания на ситно магданоз и щипка черен пипер и застройваме.
Застройката приготвяме, като разбием хубаво жълтъка, млякото и брашното, вземаме с черпак от бульона в тенджерата и сипваме на тънка струя в застройката, след това обратното (застройката на тънка струя в тенджерата).
След като сме застроили супата, я махаме от огъня.
Коментари