Начин на приготвяне
Направете доматения сос, като нарежете на ситно лука и чесъна. В дълбок, голям тиган запържете за кратко в предварително загретия зехтин нарязаните лук и чесън.
Добавете лютия червен пипер, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Добавете бялото вино. Щом се поизпари, добавете доматения сос.
Нарежете на половинки (ако са големи) чери доматчетата и ги сложете в соса. Гответе соса за около 10 минути на умерена температура.
Направете рикотените топчета, като в купа поставите предварително нарязания магданоз, хляба, направен на трохи, пармезана, рикотата, яйцето и брашното. Омесете добре сместа с ръце. Направете малки топчета с намазнени със зехтин ръце.
Поставете топчетата във врящия сос и и ги покрийте, доколкото можете, със сос, без да бъркате, тъй като топчетата са много нежни и ще се разпаднат. Оставете соса с рикотените топчета да ври около 10 мин.
Междувременно, докато приготвяте соса, сложете спагетите да се варят според указанията на производителя. Отцедете при готовност и сипете в чинии за сервиране.
Накъсайте босилека на едро и го добавете накрая на готвенето в соса. Сипете от соса внимателно (за да не се разпаднат топчетата) върху спагетите и сервирайте.
Спагетите с рикотени топчета и домати са много вкусни!
Адаптирано от 24kitchen