Пилешко роле с мащерка и джинджифил

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
24/05/2016
"Крехко пилешко филенце наситено на аромати с хрупкава кашкавалена коричка - вкусотия за ценители "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 129
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солено Руло

Начин на приготвяне

Нарязах си филето на тънки листове (това, което ми остана, ще използвам за фрикасе), нарязах на жулиени морков и кисела краставичка, извадих бекон и започнах.

Сложих 2 парчета бекон едно до друго, като леко ги застъпих, сложих морков и краставичка и завих стегнато.

Вързопчето го завих още по-стегнато във филето, застраховах се с по една клечка за зъби, да не се развие.

Аз ги поръсих с мащерка, джинджифил, сол, пипер, но всеки може да импровизира както с плънката, така и с подправките.

Когато се зачервиха, настъргах кашкавал и оставих да се зачерви и той.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#170618
Хубавото на тази рецепта е,че можете да замените подправките,както и плънката и да я направите по ваш вкус :).
0
0
Ваня Георгиева
Много добра рецепта може би ще пропусна джинджифила, не ми допада много.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
24.05.2016 12:01
Това роле е точно за мен,обожавам такива рецепти,бих изключила джинджифила,не съм фен на вкуса и аромата му,само не разбрах пече ли се,колко време,на какви градуси?
0
0
Потребител#170618
О да,пече се.Загрявам фурната на 170* и пека до зачервяване на бекона.На пилешкото не му е необходимо повече от 30 мин.Относно подправките,дори и плънката търпят импровизация.Споменавала съм и друг път,че съм фен на такива рецепти,в които можеш да променяш всичко и всеки път да получаваш различен резултат :).
0
0