Хрупкав пържен патладжан

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
24/05/2016
"Хрупкав пържен патладжан - за душата, за приятели или за мезе "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141 933
  • Преглеждания за месеца5507
  • Преглеждания за седмицата344
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме патладжана на колелца. Всяко посоляваме, за да не го пресолим. Накланяме тавата и оставяме така да му излезе горчивата вода. После попиваме със салфетка.

Всяко колелце набрашняваме и изтупваме с вилица.

Загряваме олио във тиган и пържим до златисто. Котлонът трябва да е силен, защото, ако е слаб, патладжанът ще изпие много олио и става доста мазен.

Вадим готовия патладжан на хартия.

Гарнираме с копър.

Ръчно изработена керамична чиния 22 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 22 см
4.69 лв.
Виж ››

Хубавите ястия, които приготвяте, заслужават да бъдат поднесени в красиви чинии - като тази ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Бойчо Николов
За да не попиват много олио, аз ги изкисвам в много сол. Не се притеснявайте! Няма да станат солени, след като ги изплакнете хубаво. След това ги пържа в маслена баня /поне 2 см олио/ . Олиото трябва да е силно загрято. Не се слагат по много за да не се понижи температурата му.
Това е моята тайна!
0
0
Ваня Георгиева
Да с доматен сос е много вкусен въпреки че е доста калоричен, много мазнина поема, повече от тиквичките.
4
2
ВИЛИ-Виолета Матева
Поднесен с млечен сос или с доматен сос е много вкусно !
1
0