Хрупкав пържен патладжан

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1489140315225
24/05/2016
"Хрупкав пържен патладжан - за душата, за приятели или за мезе "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 310
  • Преглеждания за месеца1284
  • Преглеждания за седмицата57
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме патладжана на колелца. Всяко посоляваме, за да не го пресолим. Накланяме тавата и оставяме така да му излезе горчивата вода. После попиваме със салфетка.

Всяко колелце набрашняваме и изтупваме с вилица.

Загряваме олио във тиган и пържим до златисто. Котлонът трябва да е силен, защото, ако е слаб, патладжанът ще изпие много олио и става доста мазен.

Вадим готовия патладжан на хартия.

Гарнираме с копър.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Да с доматен сос е много вкусен въпреки че е доста калоричен, много мазнина поема, повече от тиквичките.
4
2
ВИЛИ-Виолета Матева
Поднесен с млечен сос или с доматен сос е много вкусно !
1
0