Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Гриловани тиквички

Гриловани тиквички

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Гриловани тиквички
Снимка: Зори
2 / 9
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ароматни тиквички на грил, заради които не можем да спрем да се облизваме"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • зехтин - 1 к.ч или олио
  • чесън - 1 глава
  • копър - 1 връзка
  • оцет
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, режем тиквичките през средата и после по дължина, ако са по-големи, може и на по-малки парчета.

Посоляваме и оставяме в тава под наклон да се отцедят.

Включваме скарата да се загрее.

Тиквичките поръсваме с малко зехтин или олио и ги объркваме добре. Печем на скара от двете страни.

Правим си марината от оцета, пресован чесън, олио или зехтин, захар, сол и ситно нарязан копър.

Объркваме добре и поливаме тиквичките.

Страхотно мезе или разядка за ракия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може и малко соев сос в маринатата. Ей така, за разкош.
04.07.2022 21:09
1