Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Домашен сироп от бъз

Домашен сироп от бъз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен сироп от бъз
Снимка: Admin
2 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Не се майте, не чакайте - цъфне ли бъзът, бързо пригответе вкусен сироп за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • бъз - 60 бр. цвят
  • вода - 4 л
  • захар - 4 кг
  • лимонтузу - 4 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цветовете от бъза слагаме в тенджера и ги заливаме с водата. Затваряме съда и го оставяме да престои за 24 часа.

Прецеждаме го много добре, като накрая изцеждаме на ръка и цветовете.

Прехвърляме течността в съд за варене и добавяме захарта и лимонтузуто.

Слагаме върху котлон на слаб огън, да се стопи захарта, като внимаваме сместа да не кипне.

Преди да кипне, се сваля от котлона и още докато е горещ, сиропът се налива в буркани с винтова капачка. Обръща се и се оставя да изстине.

Съхраняваме на студено и прохладно място.

Сиропът от бъз е полезен много за белодробни и респираторни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Има ли сок от бъз за стомах на веничка
06.06.2023 10:56
1
1
Emiliyan Petrov
Emiliyan Petrov
Нужно ли е да се стерелизира?
31.05.2017 00:04
29
9
1
Покажи всички подкоментари
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Ароматна и хубава напитка, с по-малко захар и пряка консумация!
16.05.2017 10:04
32
2
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Обичам този сироп. Все още не съм правила тази година, но сега е момента. Аз го правя без варене и го консумираме на момента.
27.05.2016 11:00
11
9
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Никога несъм опитвала бъз,какво наподобява вкуса му?!
26.05.2016 10:48
9
5
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много обичам този сироп от бъз става ароматен и приятен на вкус.
26.05.2016 10:43
15
2