Начин на приготвяне
Патладжанът се изрязва и се издълбава вътрешността оформя се като лодка), след което вътрешната част се нарязва на много ситно и заедно с патладжана се слагат в гевгир, поръсват се със сол и се оставят за около час да се оцеждат.
След като патладжанът се е отцедил, изплакваме всичко с вода и подсушаваме с кухненска хартия. Подсушения патладжан слагаме в тавичка върху хартия за печене и запичаме на умерена фурна за около 15 мин.
Докато патладжанът се запича, в тиган сипваме олиото и задушаваме нарязаните на ситно изрезки от патладжана, чушката, настърган морков, нарязан на ситно лук и подправките.
След като се позадушат леко зеленчуците, ги махаме от котлона и с помоща на лъжица ги пълним в патладжана (който вече се пече) и доизпичаме (10-15 мин.).
Коментари