Начин на приготвяне
Измих си патладжаните и ги сложих върху загрят котлон да се позапекат по 5-6 мин. от двете страни. Това е много важна част от рецептата ми, защото ароматът от опушения патладжан няма как да се подправи по друг начин.
След като ги махнах от котлона, изрязах капаче и ги направих като лодка. Изхвърлих люспата, а месестата част накълцах на ситно. Нарязах и една глава лук, 2-3 скилидки чесън, добавих и патладжана и задуших в зехтина. Нарязах гъбите и сложих и тях в тигана.
Добавих пакетче кайма, червен, черен пипер и малко сол. Позапържих ги и добавих ориз. Когато и той се запържи, сложих малко доматена паста, оставих да покъкри 5 мин. и започнах да пълня патладжанените лодки.
Тъй като плънката ми дойде повече, изсипах и около патладжаните. Добавих малко водичка, колкото да покрие ориза и запекох във фурната.
Колкото и нескромно да звучи, казвам ви - няма такъв вкус!
Любителите на патладжана задължително трябва да пробват.
С малко кисело млекце .. ммм .. Уникалнооо!