Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Патладжани»Кето патладжанени лодки с нахут и домати

Кето патладжанени лодки с нахут и домати

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Кето патладжанени лодки с нахут и домати
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
01/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вашите вкусна и полезна вечеря е готова за нула време! Да ви е сладко с тези кето патладжанени лодки с нахут и домати"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр., по - голям
  • нахут - 1 консерва
  • домати - 1 бр., по - голям
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 2 скилидки
  • куркума
  • кориандър - ½ ч.л. , млян
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • риган
  • босилек
  • сол
  • олио
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се разрязва на две по дължина и двете части се издълбават.

Поливат се отвътре с малко олио и в тавичка се покриват с фолио. Слагат се в загрята на 250 °C фурна да се запекат до леко омекване.

През това време се приготвя плънката.

Лукът, доматът и вътрешността от патладжана се режат на дребно, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържва лукът, след това се прибавят подправките (без магданоза), чесънът и изцеденият нахут.

Добавят се доматите , разбърква се и се готви до изпаряване на течността.

След това се сваля от котлона и се оставя да поизстине плънката, докато поизстине и запеченият патладжан.

След това се разпределя плънката, да се напълнят двете лодки от патладжани, поръсва се с малко наситен пресен магданоз.

Слагат се да се запекат до готовност в загрята фурна на 200 °C за около 20 минути.

Вашите вкусна и полезна вечеря е готова за нула време! Да ви е сладко с тези кето патладжанени лодки с нахут и домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: