Начин на приготвяне
Патладжанът се разрязва на две по дължина и двете части се издълбават.
Поливат се отвътре с малко олио и в тавичка се покриват с фолио. Слагат се в загрята на 250 °C фурна да се запекат до леко омекване.
През това време се приготвя плънката.
Лукът, доматът и вътрешността от патладжана се режат на дребно, а чесънът се наситнява.
В сгорещено олио се запържва лукът, след това се прибавят подправките (без магданоза), чесънът и изцеденият нахут.
Добавят се доматите , разбърква се и се готви до изпаряване на течността.
След това се сваля от котлона и се оставя да поизстине плънката, докато поизстине и запеченият патладжан.
След това се разпределя плънката, да се напълнят двете лодки от патладжани, поръсва се с малко наситен пресен магданоз.
Слагат се да се запекат до готовност в загрята фурна на 200 °C за около 20 минути.
Вашите вкусна и полезна вечеря е готова за нула време! Да ви е сладко с тези кето патладжанени лодки с нахут и домати.