Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Постни патладжанени лодки

Постни патладжанени лодки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Постни патладжанени лодки
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Ужасно вкусни патладжанени лодки, които с шеметна скорост напускат чинията и отплават към стомасите ни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 4 глави
  • гъби - 500 г
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и с белачката на 3-4 места махаме от кората. Разрязваме ги на две и посоляваме. Оставяме да се изцеди горчивата течност и попиваме със салфетка. Запържваме от двете страни в олио и оставяме да изстинат.

Нарязваме морковите на дребно и ги запържваме в олио, добавяме нарязания лук и пържим до прозрачност. Нарязваме чесъна и го прибавяме към продуктите в тигана.

Издълбаваме вътрешността на изстиналите патладжани, нарязваме ги и ги смесваме с другите продукти. Добавяме сол, пипер и наситнен магданоз.

Разбъркваме и с тази смес пълним наредените в тавичка патладжани. Отгоре нареждаме резенчета домати и слагаме да се пекат във фурната на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: