Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните и с белачката на 3-4 места махаме от кората. Разрязваме ги на две и посоляваме. Оставяме да се изцеди горчивата течност и попиваме със салфетка. Запържваме от двете страни в олио и оставяме да изстинат.
Нарязваме морковите на дребно и ги запържваме в олио, добавяме нарязания лук и пържим до прозрачност. Нарязваме чесъна и го прибавяме към продуктите в тигана.
Издълбаваме вътрешността на изстиналите патладжани, нарязваме ги и ги смесваме с другите продукти. Добавяме сол, пипер и наситнен магданоз.
Разбъркваме и с тази смес пълним наредените в тавичка патладжани. Отгоре нареждаме резенчета домати и слагаме да се пекат във фурната на 200 градуса за 30 минути.