Начин на приготвяне
Патладжаните измиваме, махаме дръжките и без да белим, нарязваме на колелца и посоляваме обилно.
Оставяме за около 20 минути в гевгир, докато се отдели горчивата вода.
Изплакваме ги със студена вода и оставяме няколко минути да се изцедят.
В тава върху леко намазана със зехтин хартия за печене подреждаме патладжанените кръгчета и с четка ги намазваме с малко зехтин.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса на средна решетка и включен вентилатор около 15 минути.
Доматите също нарязваме на колелца и слагаме върху патладжана, поръсваме с черен пипер и малко сол и слагаме по няколко тънки шайби от чесъна.
Печем и тях около 15 минути.
Накрая слагаме върху всеки домат кръгче моцарела и запичаме до готовност на моцарелата - около 5 минути.
Сервираме ги, като ги подреждаме в порционни чинии по две парченца едно върху друго като тортички, на всяка слагаме по една черна маслинка и свежи листа магданоз.
Сервираме топли или охладени - и в двата варианта патладжанените тортички са изключително вкусни.