Тиквеник с домашни кори

МариянаМарияна
Мастър Шеф
734
261
616
6
26/05/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 672
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • брашно - колкото поеме
  • масло
  • тиква
  • орехи - нарязани на ситно
  • канела
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето, слагаме масло, сол, захар, оцет. Правим кладенче в брашното и си изсипваме всички продукти плюс водата.

Замесваме тесто върху набрашнен плот. Точим кори.

След като сме разточили корите върху набрашнен плот, слагаме плънка.

За нея почистваме от кората и настъргваме тиквата. Нарязваме на ситно орехите, за да се усещат добре, като ги хапваме.

Кората я поръсваме със захар, разпределяме тиква по кората, поръсваме с орехи и канела и малко масло.

Навиваме на рула и ги редим едно до друго. Отгоре поръсваме с разтопено масло.

Поставяме тиквеника в намазнена тава.

Печем на 200°. Вече готов, режем на парчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар