Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на скара с гъби и пресен лук

Пилешки пържоли на скара с гъби и пресен лук

Пилешки пържоли на скара с гъби и пресен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Здравословно, вкусно и бързо - трите характеристики на перфектното ястие"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 5 бр. филета
  • гъби - 500 г
  • лук - 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се нарязва на две тънки парчета, така че да се получат 10 пържолки. Поръсваме със сол и черен пипер.

Намазва се загрята скара с мазнина и печем от двете страни до зачервяване.

В тиган се загрява олиото и маслото, задушава се ситно нарязан лук, добавят се гъбите, нарязани на парчета.

Поръсва се с малко сол, черен пипер и готвим до готовност.

Пържолите нареждаме в чиния, отгоре се разпределят задушените на тиган гъби и гарнитура от картофена салата.

За повече свежест поръсваме с нарязан магданоз и пресен зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: