Начин на приготвяне
Сварих 1 кг картофи, обелих ги, намачках ги и добавих сол, магданоз, лук, 2 яйца, 1 ч. настърган кашкавал и всичко това го разбърках.
Започнах да сипвам брашно и да меся, докато спря да ми лепне по пръстите. Оформих топчета, като топках ръцете постоянно в олио, разплесквах ги като палачинки и ги изпекох в оребрения тиган.
Докато се печаха палачинките ми, омесих 500 г кайма с лук, магданоз, черен пипер, кимион, 1 с.л. кис. мляко и сода на върха на лъжичката.
Оформих кюфтенцата и във всяко от тях сложих парче кашкавал. Оставих ги в хладилника, докато изпека палачинките. После и тях изпекох в тигана.
Коментари