Начин на приготвяне
Почиствате лука и нарязвате на едро. По същия начин и чушките - почиствате и нарязвате на едро.
Слагате в тенджера олиото да загрее и слагате лука и чушките да се задушат за 5 минути със 150 мл вода. Когато водата изври, добавяте червения и черния пипер, като разбърквате периодично.
Като пиперът се запържи, доливате още 200 мл вода и оставяте да покъкри десетина минути. Нарязвате и доматите на едри кубчета и ги добавяте към сованката да поврят още 20-тина минути.
В доматите слагате и захарта, за да убие киселинността на доматите.
В една чашка разбърквате 2 с.л. брашно с малко вода и изсипвате в ястието, когато прецените, че зеленчуците са омекнали достатъчно.
Разбърквате и махате от котлона, за да не се сгъсти прекалено.
Може да сервирате и със сирене.
Приятен апетит!
Коментари