Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Рибни кюфтенца с гарнитура

Рибни кюфтенца с гарнитура

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Рибни кюфтенца с гарнитура2 / 2
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Ако не искате рибата печена или пържена, опитайте да я приготвите под формата на апетитни рибени кюфтенца, няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • риба - 3 бр. (таранка, каракуда)
  • пилешко месо - 1 бутче
  • лук - 1 глава
  • хляб - 3 филии, стар
  • сол - на вкус
  • девесил
  • джоджен
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • за гарнитура
  • картофи - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зелен лук - пера
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и люспите. Измива се и се попарва във вряла вода за 10 мин. Изважда се и се почиства от костите.

Пилешкото бутче се почиства и обезкостява, нарязва се на хапки. Лука обелваме и нарязваме на едри парчета.

В блендер смиламе рибата, пилешките хапки, лука, хляба. Омесваме каймата с подправките и оставяме да престои 3-5 часа.

От готовата кайма оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно и пържим в загряло олио в тиган.

За гарнитурата - обелваме, нарязваме и измиваме картофите - пържим.

Домата нарязваме. Подреждаме, украсяваме и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: