Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Патладжани с царевично брашно

Патладжани с царевично брашно

Патладжани с царевично брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч. за пържене
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се патладжанът на колелца и се поръсва със сол.

Оставям за 30 минути да си пусне горчивия вкус, после обилно се изплакава с вода и се подсушава.

Овалваме в царевичното брашно и пържим в загрято олио до златисто с хрупкава царевична коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Мека сърцевина на патладжана с хрупкава коричка-трябва да е вкусно.Аз обикновено смесвам царевичното брашно с пшеничено.
29.05.2016 21:41