Домашно парфе

vanqvanqНовак8
11/09/2018
"Признайте си - откога не сте похапвали парфе? "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105 966
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата114
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се 1 л прясно мляко с 1 ч.ч. захар. Отделно се разбиват 4 бр. жълтъци с 3 с.л. брашно и 2 с.л. вода. Прибавят се към врящото мляко и ври 5 минути.

Предварително накисваме 3 с.л. желатин в 1/2 ч.ч. вода за около 10 минути да се образува каша и се прибавя към млякото, ври 1-2 минути.

Четирите белтъка се разбиват с 1 ч.ч. захар на сняг, прибавя се към снетата от огъня смес, разбърква се добре и прибавяме ванилията.

Сместа се разделя на 3 равни части, като едната се оцветява с какаото. В обилно намазана с олио тава изсипваме бялата част, а отгоре се реди ред бисквити, потопени в мляко, после кафявата смес, отново ред бисквити и накрая бялата.

Оставя се парфето в хладилник за 3 часа.

Рейтинг

5 18
4 8
3 7
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Мама Мума
Мама Мума
15.10.2013 19:12
Аз пък що си мислех, че парфето има само тънък блат отдолу за основа....., а това се реди като торта!!!!!
4
0
мира
мира
24.06.2013 13:31
Ех, ваня, ваня.....не си я правила тази торта, то е ясно. Няма как да стане, след като си варила желатина. Желатина НИКОГА не трябва да завира, иначе нищо няма да се получи, няма да стегне.
25
0
Boika
Boika
03.06.2013 15:47
Тази рецепта за торта е одвратителна,само дето си развалих продуктите и си загубих времето за помия като тази.А бе жена вземи я махни тази рецепта не подвеждай хората.Пълна излагация.......
4
4