Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното, добавя се киселото мляко с разбита в него сода, солта, захарта, разбити яйца, като се отделя един белтък за плънката.
Замесваме меко тесто и оставяме да си почине за 10 минути, покрито с кърпа. Докато си почива, приготвям плънката.
В купа смесваме натрошено сирене, белтък и нарязан магданоз - разбърква се добре.
Разделя се тестото на две части и всяка се разточва на правоъгълна кора. На разстояние се сипва по 1 ч.л. от плънката върху първата кора.
Отгоре се покрива с втората разточена кора. С чашка или формичка се изрязват бомбичките.
Пържим ги в горещо олио на средна степен, за да не останат сурови. Вкусни са както със сладко, така и със солено!
Коментари