Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Мекици с катък и яйце

Мекици с катък и яйце

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Мекици с катък и яйце
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Вкусни и пухкави мекички, за да има усмивки по лицата на всички"

Необходими Продукти

  • катък - 1 ч.ч.
  • вода - 30 мл
  • мая - 2/3 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ
  • брашно - около 400 г или колкото поеме
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с хладка вода разтваряме маята след това прибавяме катъка, яйцето, сол и захар и разбиваме хубаво с миксер до хомогенна смес.

След това махаме приставките на миксера и слагаме при ставките за тесто. При непрекъснато разбиване с миксера добавяме по малко брашно. Трябва да се получи леко лепкаво тесто.

Оставяме тестото да втасва за около 30 минути. След като тестото втаса, загряваме олиото, мажем ръцете с олио вземаме по малко тесто, оформяме бързо мекички и пускаме да се пържат.

Тестото ще е много меко, внимавайте да не се късат мекиците. След като се изпържат и от двете страни, ги изваждаме. Мекичките ще са хрупкави отвън и меки и пухкави отвътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не знаех че може и с катък да се получат толкова апетитни мекици.
31.05.2016 09:26
1
Покажи всички подкоментари